Mostra'n més

RT @SenorWargo@twitter.com

“No confío en la gente a la que no les gustan los perros, pero confío en los perros cuando no les gusta una persona”. Bill Murray

🐦🔗: twitter.com/SenorWargo/status/

RT @JeSuisEspe_@twitter.com

Que Navalny, el opositor que hace tambalear al Gobierno ruso con un 1% de apoyo, tras su asombrosa y milagrosa recuperación, quiere que les sean devueltos sus zapatos y su moto.
La KGB es inhumana. twitter.com/navalny/status/130

🐦🔗: twitter.com/JeSuisEspe_/status

Desobediència Civil, [15.09.20 22:00]
Què es pot aprendre de Tsunami Democràtic?
Reflexions després d'un any de l'aparició de Tsunami Democràtic i a hores d'ara, desaparegut.

Convocar sense organitzar el moméntum
En les diverses accions contundents de Tsunami Democràtic va mancar una clara organització dels moméntums que es creaven. Més enllà d'animar, mantenir les hores la mobilització, calia també tenir unes instruccions clares durant els moments de les accions. Les comunicacions eren completament unilaterals per a la majoria dels participants el que portava a desorientar-los i no tenir la força de la gent ben aprofitada. Així doncs, de cara a la tardor que es presenta, cal ser capaços de disposar de mitjans de comunicació bilateral, de rols establerts en el moméntum i d'una clara planificació del que es vol assolir en cada moment i qui ho fa.

Recriminar les revoltes dels joves
La insistència per recriminar l'espontaneïtat revolucionària del jovent portava a allunyar-lo de les convocatòries a la vegada de sentir-se com que això no era correcte de cara a tombar un estat. I recordem que no perseguim una modificació d'una llei o guanyar unes eleccions, perseguim autodeterminar-nos d'un estat autoritari i perquè el repte és molt més majúscul que una disputa parlamentària o electoral, cal fer-ho mitjançant la Desobediència Revolucionària.

Prometre objectius sense preparació per assolir-los
A l'aeroport, no es va aconseguir paralitzar-lo més que unes hores. Fotografies molt boniques (performance) però en realitat, van romandre poques persones a les portes del checkpoint mentre la Policia Nacional controlava perfectament tots els accessos i interior de l'aeroport. Per a futures accions tipus, cal tenir estudiats els plànols, entrades i sortides d'emergència, relleus de persones en els diversos rols de l'acció i sobretot, no prometre allò pel qual no s'està preparat a aconseguir.

Falta d'equips de treball en l'acció
A la Jonquera, si bé l'arribada de cotxes, escenari i queviures estava ben preparada, el després no ho estava tant com per aguantar 3 dies. Quines instruccions tenien les persones de primera línia enfront de la gendarmeria? I perquè no es donaven indicacions de manteniment de posicions, mètodes de dispersió front la policia, equips preparats per crear i defensar les barricades? Tot això i més, més enllà de les barricades fàcilment desmuntables, no estava pensat. I rols de escut, preparació d'elements d'obstrucció al pas, proporcionar beguda entre altres no estaven repartits i de nou, el moméntum era improvisat. És per això que almenys, ha d'existir una clara distinció entre primera línia, segona línia i suport en la preparació i execució de les accions per assolir els objectius acordats abans de realitzar les accions.

Tot i aquests comentaris, Tsunami Democràtic va encendre una espurna que va decidir apagar per les raons que siguin. Però el moviment independentista ha evolucionat, ha acumulat experiències i aprenentatges que en els propers temps veuran els seus fruits.

Alliberem-nos
Canal @desobedienciacivilCAT
www.desobedienciacivil.cat

RT by @KRLS: Mentir n’est pas une bonne base de discussion et nous vérifions les infos @ZARA
Donc reprenons: quand allez-vous cesser tout lien avec vos deux fournisseurs chinois exploitant des esclaves Ouïghours?
A votre disposition si vous cessez de prendre cette mobilisation à la légère.
nitter.mastodont.cat/rglucks1/

2020-09-16 15:50:41

La repressió contra l’independentisme no té aturador.
Amb tu @antoniobanos_
nitter.cattube.org/meritxellbu

2020-09-16 08:51:22

Todo mi agradecimiento a l@s compañer@s del @comunicacioicab

El Colegio de la Abogacía de Barcelona condena el asalto al despacho de Boye elnacional.cat/es/politica/col
nitter.mastodont.cat/boye_g/st

2020-09-14 18:15:57

La veritat és que sí que està fent caloreta avui a Girona.

Bon dia Algú em prodria fer cinc centims sobre el tema?El Món (actualitat), [10.09.20 13:32]
ATENCIÓ | Neix el primer banc català fora de l'abast de Madrid
elmon.cat/economia/neix-onze-b

I va un espanyol de mastodon.social i li diu a un eslovac
- Parli vostè anglès que li entendrà més gent
I el catxondo de l'est
- Hovoríš po čínsky

@spla penso que mastodon trindira que ser més atractiu, més estil friendica.

Per molts anys estimat conseller @jorditurull . Desitjo que ben aviat siguis lliure i ho puguis celebrar amb els qui estimes. 💛

nitter.cattube.org/meritxellbu

2020-09-06 10:28:24

Ana Patricia Botín prepara su llegada a la Jefatura del Estado colocando en la Casa Real a su mano derecha, Jaime Pérez Renovales, actualmente el nº 3 del Banco Santander - Diario16
diario16.com/ana-patricia-boti

Mostra'n més
soc.cattube.org

soc.cattube.org! ets català? nosaltres sí!